Побудова точних розв'язків нелінійних рівнянь гіперболічного типу - Баранник, А.Ф.; Баранник, Т.А.; Юрик, І.І. (Доповіді НАН України, 2017)
Розглянуто підстановки, які редукують рівняння utt=a(t)uuxx+b(t)ux²+c(t)u до системи звичайних диференціальних рівнянь. Запропоновано ефективний метод інтегрування редукованих систем. Показано, що їх інтегрування зводиться до інтегрування системи лінійних рівнянь wʺ₁=Φ₁(t)w₁, wʺ₂=Φ₂(t)w₂, де Φ₁(t), Φ₂(t) — довільні наперед задані функції.