Квантово-хімічні властивості L-карнітину - Казакова, О.О.; Сирова, Г.О.; Чекман, І.С.; Загородний, М.І.; Чаленко, Н.М. (Доповіді НАН України, 2017)
Проаналізовано розподіл зарядів, електростатичного, гідрофобного потенціалів і виявлено основні реакційні центри молекули L-карнітину. Значна величина дипольного моменту і різноманітність функціональних груп молекули свідчать про можливість взаємодіяти з полярними та неполярними структурами бiомембран.