Гібридні пористі полімери на основі похідних полівінілового спирту та акрилових гідрогелів - Самченко, Ю.М.; Керносенко, Л.О.; Крикля, С.О.; Пасмурцева, Н.О.; Полторацька, Т.П. (Доповіді НАН України, 2017)
Розроблено методи синтезу і досліджено фізико-хімічні властивості (міцність та еластичність, ступінь та швидкість набухання, сорбційна здатність) гібридних матеріалів на основі губчатих ацеталів полівінілового спирту з поровим простором, частково просоченим функціональними рН- та термочутливими гідрогелями (відповідно на основі акрилової кислоти та N-ізопропілакриламіду). Показано синергетичне покращення властивостей гібридних гідрогелів порівняно з компонентами, з яких вони збудовані, і перспективність вказаних матеріалів для розділення, видалення та концентрування барвників із забруднених стічних вод.