Жирнокислотний склад загальних ліпідів печінки коропа (Cyprinus carpio L.) за умов штучного гіпобіозу - Сисолятін, С.В.; Хижняк, С.В. (Доповіді НАН України, 2017)
Досліджено склад та кількісний вміст жирних кислот загальних ліпідів печінки коропа лускатого за умов штучного гіпобіозу. Методом газової хроматографії ідентифіковано 28 жирних кислот, кількісний вміст яких змінюється протягом періоду перебування риб у стані штучного гіпобіозу. Встановлено, що перерозподіл у кількісному співвідношенні жирних кислот призводить до зниження сумарного вмісту насичених і зростання вмісту ненасичених жирних кислот, переважно за рахунок поліненасичених кислот.