Про зображення алгебр, породжених скінченним розкладом одиниці та набором ортогональних проекторів - Ашурова, Е.Н.; Островський, В.Л.; Самойленко, Ю.С. (Доповіді НАН України, 2017)
Досліджено властивості зображень інволютивної алгебри, породженої самоспряженими ідемпотентами q₁, . . ., qn та p₁, . . ., pm , що задовольняють співвідношення q₁ + . . . + qn = e, pj pk = 0 , j ≠ k. Відповідні набори проекторів у гільбертовому просторі виникають при дослідженні фредгольмовості тепліцевих операторів. Зокрема, для незвідних зображень загального положення з dim Pj = 1, j = 1, . . . , m, знайдено комутатив- ний набір нормальних операторів, сумісний спектр якого визначає зображення з точністю до унітарної еквівалентності.