Нові дані про розподіл мікроелементів у геолого-екологічній системі донних відкладів Тендрівської затоки - Ємельянов, В.О.; Насєдкін, Є.І. (Доповіді НАН України, 2017)
Наведено результати геоекологічних досліджень у межах заповідних акваторій та окремих суходільних ділянок території Чорноморського біосферного заповідника НАН України. Досліджено вміст важких металів у поверхневому шарі геолого-екологічних субсистем донних осадків, що сформувалися в різних частинах акваторії Тендрівської затоки, і визначено природні та антропогенні фактори їх розподілу.