Створення нових пінополіуретанів медичного призначення з циклосерином - Карпенко, О.С.; Рожнова, Р.А.; Галатенко, Н.А.; Кісельова, Т.О. (Доповіді НАН України, 2017)
Створено нові пінополіуретани з циклосерином, які в перспективі можуть бути використані як полімерні матеріали медичного призначення. Отримані полімерні матеріали досліджено фізико-механічними методами та методом ІЧ спектроскопії. Доведено фізичну іммобілізацію циклосерину на полімерному носії. Встановлено, що з введенням циклосерину до полімерної матриці збільшується її міцність у разі розриву.