Застосування супутникових технологій навігації та зв'язку у автотранспортній галузі - Скорик, Є.Т.; Кондратюк, В.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2007)
Сформульовано принципи побудови автоматизованих автотранспортних диспетчерських систем, що використовують супутникові технології глобальної навігації та зв'язку. Наведені сучасні міжнародні вимоги до обладнання транспортних засобів класу AVL/GPS – систем автономного місце визначення і двостороннього радіозв'язку, що забезпечують радіонавігацію та планування рейсу.