Енергетична безпека України: чи є запас міцності? - Халатов, А.А. (Вісник НАН України, 2017)
У статті наведено аналіз сучасного стану енергетичної безпеки України, яка визначається кількома показниками, кожен з яких має індивідуальне граничне значення. Сьогодні значна частина цих показників перебуває на межі між небезпечним і критичним станами.