Шляхи ідентифікації антропоморфних систем - Большаков, В.І.; Дубров, Ю.І. (Вісник НАН України, 2017)
У статті розглянуто особливості, загальні для більшості антропоморфних систем, які зумовлюють їх виживання. Наведено приклад конкретного застосування антропоморфної системи, в якій виживання — це адекватний вибір основного критерію з безлічі альтернативних.