Нарис з історії і сьогодення Інституту фізичної хімії ім. Л.В. Писаржевського НАН України (до 90-річчя заснування Інституту) - Кошечко, В.Г.; Долгіх, Л.Ю. (Вісник НАН України, 2017)
6 листопада 2017 р. виповнюється 90 років від дня створення Інституту фізичної хімії ім. Л.В. Писаржевського НАН України — найстарішої в Україні академічної установи хімічного профілю і першого в СРСР спеціалізованого інституту з фізичної хімії. У статті висвітлено основні віхи історії Інституту, становлення і розвиток його основних наукових напрямів, окреслено головні сфери діяльності Інституту та найвагоміші наукові здобутки його співробітників.