Вчений — натураліст (до 90-річчя від дня народження члена-кореспондента НАН України М.М. Щербака) - Акімов, І.А.; Харченко, В.О. (Вісник НАН України, 2017)
Матеріал присвячено 90-річчю від дня народження відомого українського зоолога, основоположника української школи систематиків-герпетологів, ініціатора створення та очільника Зоологічного музею Національного науково-природничого музею НАН України, доктора біологічних наук, професора, заслуженого діяча науки УРСР, члена-кореспондента НАН України Миколи Миколайовича Щербака.