Per aspera ad astra (до 85-річчя від дня народження) - Мацелюх, Б.П. (Вісник НАН України, 2017)
2 жовтня виповнюється 85 років відомому українському мікробіологу-генетику, лікарю, поету, учаснику національно-визвольного руху, заслуженому діячу науки і техніки України, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки, премії НАН України ім. Д.К. Заболотного члену-кореспонденту НАН України Богдану Павловичу Мацелюху. Редакція журналу «Вісник НАН України» приєднується до привітань ювілярові і публікує уривок з його спогадів.