Вплив різних факторів на тепловіддачу металофольгового електронагрівача з імплантованими іонами Cr, Ti, Mo та Zr - Гончаров, В.В. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2014)
Досліджено вплив деяких факторів на коефіцієнт конвективної тепловіддачі зразків на основі нержавіючої сталі, оброблених імплантацією іонів хрому, цирконію, титану та молібдену. З використанням метода відновлення одномірних залежностей проведено оцінку сили впливу та резерву. Показано, що тепловіддача конвекцією найбільше залежить від температури поверхні зразка та використовуваного імплантату. Застосування іонної імплантації для підвищення коефіцієнта конвективної тепловіддачі є перспективним для використання в промислових апаратах різного призначення, а саме: сушарок киплячого шару, каталітичних пальників, нагрівачів та ін. Результати досліджень можуть бути використані у таких галузях як енергетика та хімічна промисловість для інтенсифікації тепло- та масообмінних процесів.