Половці, печеніги і Древня Русь: питання розвитку культурних взаємин і налагодження дипломатичних зносин - Михалюк, О.І. (Сіверщина в історії України, 2014)
Дослідження присвячене виявленню аспектів культурних взаємин між давніми русичами і половцями. Приділено увагу елементам етикету і неписаних правил, за якими відбувалися двосторонні стосунки. Наголошено на впливі етикету половців на розвій древньоруської культури, що стала колискою культури праукраїнської.