Архітектура Гетьманщини у творчості Тараса Шевченка - Вечерський, В.В. (Сіверщина в історії України, 2014)
Стаття присвячена аналізу архітектурних уподобань Тараса Шевченка та його сучасників, з'ясуванню ролі і місця архітектурної спадщини доби Гетьманщини у формуванні самостійницьких тенденцій серед українського громадянства. З'ясована роль Т. Шевченка як єдиного інтелектуала, котрий підтримав орієнтацію в майбутньому на власну національну архітектурну традицію.