Запровадження загальної початкової освіти у Глухові на початку ХХ ст. - Мошик, І.В. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті аналізуються основні положення урядового проекту запровадження загального початкового навчання у Російській імперії на початку ХХ ст. і процес реалізації цього проекту у м. Глухові, досліджуються проблеми функціонування початкових і середніх шкіл міста у зазначений період.