Соціально-педагогічні ідеї Миколи Неплюєва - Ковальова, Н.О. (Сіверщина в історії України, 2014)
Стаття присвячена дослідженню соціально-педагогічних ідей та поглядів М.М. Неплюєва. Висвітлюються основні віхи життя подвижника, аналізуються його ідеї та соціально-педагогічна діяльність. Розглядаються актуальні проблеми розвитку суспільства та запропоновані М. Неплюєвим шляхи їх вирішення.