Поміщицьке господарство Г.О. Милорадовича (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.) - Коваленко, О.О. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті йдеться про поміщицьке господарство відомого громадського діяча й історика Г.О. Милорадовича (1839–1905), якому належали численні маєтки на території Чернігівської, а згодом сусідньої Мінської губерній. Схарактеризовано структуру його земельних володінь, способи ведення господарства, взаємини з місцевими селянами.