Медична допомога російській армії у російсько-турецьких війнах другої половини ХІХ ст. (на матеріалах Чернігівської губернії) - Сидоренко, О.С. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті висвітлено проблему медичного забезпечення російської армії у Кримській війні 1853–1856 рр. та Російсько- турецькій війні 1877–1878 рр. Охарактеризовано основні форми медичної допомоги, проаналізовано участь медичного персоналу Чернігівської губернії у військових конфліктах.