Історіографія питання ролі Чернігівського інституту народної освіти в соціокультурному житті Північного Лівобережжя (1920–1930 рр.) - Пригорницька, О.Ю. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті проаналізовані праці попередніх років, що стосувалися теми освіти в УСРР загалом та в місті Чернігові зокрема. Звернено особливу увагу на історичні праці, у яких характеризувалася роль Чернігівського інституту народної освіти в соціокультурному житті регіону початку ХХ ст.