Нацистські злочини проти мирного населення Корюківщини у період окупації 1941–1943 рр. - Толкачова, О.О. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті аналізуються причинно-наслідкові зв'язки нацистської окупаційної політики з масштабними жертвами мирного населення Корюківщини. Значну увагу приділено злочину проти людяності, що здійснений у Корюківці у березні 1943 р. Узагальнюється і висвітлюється рівень дослідження подій цієї трагедії у науковій літературі.