Особливості поховальної культури ХІХ – початку ХХ ст. на прикладі старого православного кладовища у Чернігові - Бойченко, С.Г. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті розглянуто особливості міської поховальної культури ХІХ – початку ХХ ст. на прикладі старого православного кладовища Чернігова. Простежено історію виникнення та формування кладовища. Розроблено типологію надгробків, визначено їх історичну та художню цінність.