Ефективність маркетингової діяльності на підприємстві: етапи моделювання та послідовність математично-розрахункового апарату - Жуков, С.А. (Управління економікою: теорія та практика, 2016)
Проаналізовано три етапи моделі визначення ефективності маркетингової діяльності на підприємстві. На основі цього побудовано функцію обсягу реалізації продукції та одержано чотирифакторну модель визначення прибутку і п’ятифакторну модель визначення ефективності маркетингової діяльності. Виокремлено послідовність дій при розрахунку ефективності маркетингової діяльності на підприємстві, що становила основу моделі у вигляді блок-схеми, завдяки якій можна розрахувати ефективність маркетингової діяльності для підприємств, що здійснюють різні види діяльності (виробництво, торгівля, надання послуг).