Аналіз рівня сталого розвитку України у глобальному вимірі - Латишева, О.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2016)
Розглянуто підходи до оцінки рівня сталого розвитку (СР) з використанням графоаналітичних методів оцінювання. Досліджено формування профіля СР країни на підставі зведених вибіркових результатів оцінювання сталого розвитку для окремих країн-лідерів, України та країн пострадянського простору, які повною мірою надали інформацію щодо власного розвитку за всіма показниками. Запропоновано графоаналітичну модель "профілю сталості країни" (завдяки оцінці площини трикутника, який формується координатами - узагальненими параметрами складових СР), яка дозволяє визначити не тільки ступінь (рівень) забезпечення на кожному відрізку часу сталого (збалансованого) розвитку для країни, але й оцінити результативність розвитку та ступінь гармонізації за базовими складовими, отримати наочну картину дисбалансів у розвитку країни.