Оцінювання інвестиційної активності підприємства за критерієм доданої вартості - Брюховецька, Н.Ю.; Коритько, Т.Ю.; Бриль, І.В. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2016)
Статтю присвячено значенню оцінки інвестиційної активності промислових підприємств з урахуванням фактора доданої вартості. Визначено різні теоретичні підходи до трактування поняття «інвестиційна активність»: співвідношення обсягів, динаміки, структури та ефективності інвестицій; ступінь інтенсивності процесів інвестування, що визначається обсягами, темпами зростання й ефективністю використання інвестиційних ресурсів; розвиток та інтенсивність інвестиційної діяльності підприємства. Запропоновано методичний підхід до оцінки інвестиційної активності за фактором доданої вартості.