Дослідження інституційного середовища управління людськими ресурсами в Україні - Лаптєв, В.І. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2016)
Стаття присвячена актуальному питання управління найбільш цінним ресурсом сьогодення - людиною. Проаналізовано сутність людських ресурсів, визначено проблему врахування інституційного середовища при управлінні людськими ресурсами. Запропоновано систематизацію інститутів, які здійснюють координацію управління людськими ресурсами, а також розкрито сутність впливу кожного з них.