Сучасні проблеми паливозабезпечення та паливоспоживання ТЕС України - Чернявський, М.В. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2015)
Розглянуто ресурси енергетичного вугілля в Україні, особливості його видобутку та збагачення, розподіл за марками у видобутку та споживанні тепловими електростанціями. Проаналізовано динаміку виробництва та споживання енергетичного вугілля за роки незалежності, вплив впровадження нормативних документів та прогресивних цінових шкал на покращення якості вугільної продукції та витіснення газу та мазуту з паливної бази ТЕС.