Дослідження та музеєфікація пам'яток традиційної народної архітектури Українського Полісся в музеях просто неба - Верговська, М.С. (Сіверщина в історії України, 2015)
В даній роботі проведено огляд колекцій пам'яток традиційної поліської архітектури в українських музеях просто неба. На основі архівних матеріалів та опублікованих праць висвітлюються наступні аспекти: створення експозицій, експедиційна робота, виявлення та музеєфікація пам'яток, їх дослідження.