Давньоруське місто Хоробор: проблема історичної локалізації - Салтан, О.М. (Сіверщина в історії України, 2015)
Аналізується проблема місцезнаходження літописного міста Хоробор. Систематизовані точки зору дослідників XIX– XX, початку XXI століття, які вивчали це питання. Незважаючи на «беззаперечність» наукових аргументів, й до сьогодні жодну з версій щодо локалізації вищезазначеного населеного пункту Київської Русі не можна вважати цілком достовірною. Імовірно, що дослідження даної теми шляхом вивчення археологічних артефактів дозволить подолати глухий кут, вихід з якого поки що не вдалося знайти історикам та краєзнавцям.