Козацько-старшинські родини Коропської сотні Ніжинського полку (друга половина XVII–XVIII ст.) - Токарєв, С.А. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті схарактеризовані найвідоміші козацько-старшинські родини Коропської сотні Ніжинського полку другої половини XVII–XVIII ст. Проаналізовано їх походження, родоводи, суспільно-політичну діяльність, майнове становище та шляхи набуття дворянства.