До питання про ремесла з обробки металу жителів Батурина в XVII–XVIII ст. - Хармак, М.М. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті розглядається ковальське ремесло батуринців. Автор намагається розкрити економічні аспекти діяльності майстрів ковальської справи, відтворити специфіку їх роботи.