Чинники та етапи розвитку сільськогосподарської освіти в Україні у ХІХ – на початку ХХ ст. - Мірошниченко, Н.О. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті аналізуються основні чинники та визначаються етапи розвитку сільськогосподарської освіти в досліджуваний період. Розглядаються найвідоміші державні та приватні сільськогосподарські навчальні заклади.