Сільськогосподарські артілі на Чернігівщині в роки Столипінської аграрної реформи (1906–1917 рр.) - Герасимчук, О.М. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті висвітлюється процес розвитку сільськогосподарських артілей у Чернігівській губернії в роки реалізації в регіоні столипінської аграрної реформи (1906–1917 рр.).