Іван Григорович Туманський – перекладач і чиновник кінця XVIII ст. - Тригуб, О.О. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті висвітлюється життєвий шлях і просвітницька діяльність «призабутого» представника українського козацько-старшинського роду Туманських – Івана Григоровича Туманського.