Ф. П. Дусик – особистий лікар гетьмана України К. Г. Розумовського - Нікітін, В.Г.; Терех, М.І. (Сіверщина в історії України, 2015)
На основі історичних джерел досліджується життєвий шлях лікаря Ф.П. Дуссика – особистого лікаря гетьмана України графа К.Г. Розумовського. Подаються дані про деякі хвороби гетьмана.