Благодійність в роки Першої світової війни (на матеріалах Сумщини) - Рожкова, Л.І. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті досліджуються основні напрямки, форми та конкретні прояви благодійності в роки Першої світової війни на Сумщині. Проаналізовано взаємозв'язок між державною, громадською та приватною благодійністю; основні мотиви благодійності та зміни суспільних настроїв в роки війни.