На зорі шляху: молоді роки генерала М. І. Драгомирова (1830–1856 рр.) - Іванова, В.О. (Сіверщина в історії України, 2015)
В контексті суспільно-політичних процесів, що відбувались у Російській імперії в середині ХІХ ст., розглянуто період особистісного та професійного становлення видатного військового і державного діяча, вченого і педагога Михайла Івановича Драгомирова (1830–1905). Визначено об'єктивні та суб'єктивні чинники формування світогляду воєначальника.