Фінансове забезпечення громадських виконавчих комітетів на Лівобережній Україні (березень – серпень 1917 р.) - Букіна, І.В. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті розглядається проблема фінансування громадських виконавчих комітетів на прикладі Чернігівської, Харківської та Полтавської губерній. Виділені основні джерела фінансування. Визначені кошториси губернських та повітових комітетів. Окрема роль приділяється взаємовідносинам громадських комітетів та Тимчасового уряду.