Ніжинський юридичний ліцей у вітчизняній історіографії - Торубара, А.О. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті схарактеризовано праці вітчизняних дослідників, які протягом другої половини ХІХ – початку ХХІ ст. зверталися до вивчення історії Ніжинського юридичного ліцею князя Безбородька. Аналіз історіографії проблеми засвідчив відсутність спеціального комплексного дослідження діяльності цього навчального закладу, якому належить значний внесок у розвиток юридичної освіти і науки.