Концепція розвитку спеціалізації медичних послуг на Чернігівщині: історичний аспект (1960–1980 рр.) - Лавріненко, Л.І. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті розглядаються концептуальні підходи щодо розвитку спеціалізації медичних послуг та їх прояви на Чернігівщині. Висвітлено питання реорганізації територіальної та виробничої медико-санітарної мережі.