Метод сплайн-інтерфлетації при знаходженні найбільшого (найменшого) значення функції трьох змінних в багатоекстремальних задачах - Литвин, О.М.; Ярмош, О.В.; Чорна, Т.І. (Проблемы машиностроения, 2017)
Для розв’язання задачі знаходження найбільшого та найменшого значень неперервної функції трьох змінних в замкнутій області D=[0,1]3 пропонується використовувати оператори сплайн-інтерлінації функції трьох змінних на системі взаємно перпендикулярних прямих, побудовані із застосуванням операторів сплайн–інтерфлетації. Розглянуто приклад. Наведено аналіз результатів обчислювального експеримента.