Аналіз необхідності актуалізації стратегії перетворення об’єкта "Укриття" - Стельмах, Д.А.; Свєрчков, С.Ф.; Шумилова, Л.Є.; Дилдін, В.Ю. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2016)
Розглянуто необхідність актуалізації документа «Стратегія перетворення об’єкта «Укриття» з точки зору можливості втілення альтернативних шляхів перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему по відношенню до варіанта «раннього» вилучення всіх паливовмісних матеріалів.