Комп'ютерне моделювання при експлуатації та перетворенні об'єкта "Укриття" - Батій, В.Г.; Підберезний, С.С.; Рудько, В.М.; Щербін, В.М. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2016)
Проведено огляд та аналіз діяльності щодо застосування комп’ютерного моделювання для підтримки робіт з експлуатації та перетворення об’єкта “Укриття” ЧАЕС. Показано специфіку задач, що вирішуються з використанням різних методів моделювання. Наведено рекомендації щодо подальшого розвитку та використання методів комп’ютерного моделювання на наступних етапах перетворення об’єкта “Укриття” на екологічно безпечну систему.