Зміна радіаційних умов на об'єкті "Укриття" після встановлення арочної конструкції у проектне положення - Єгоров, В.В.; Морозов, Ю.В.; Павловський, Л.І.; Холодюк, А.О. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2017)
Проведено окремі вимірювання величин потужності дози (ПД) на зовнішніх поверхнях (покрівлі) об'єкта "Укриття" і в локальній зоні до та після встановлення арочної конструкції (Арки) у проектне положення, а також дослідження характеристик кутового розподілу інтенсивності гамма-випромінювання в цих зонах. Виконано порівняльний аналіз отриманих результатів. У всіх точках вимірювання після встановлення Арки у проектне положення було зафіксовано зниження величини ПД від 3 до 50 % від вихідної величини ПД залежно від зони проведення досліджень. Вимірювання виконано в період із 16 листопада 2016 р. по 18 січня 2017 р.