Дослідження адсорбції стронцію, цезію та уранілу на поверхні силікатів та алюмосилікатів - Стасюк, І.В.; Мисакович, Т.С.; Стеців, Р.Я.; Краснов, В.О. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2007)
За допомогою квантово-хімічних розрахунків (метод ab-initio) досліджено адсорбцію уранілу на поверхні силікатів та алюмосилікатів. Виявлено, що врахування гідратної оболонки для уранілу приводить до суттєвого зменшення енергії реакції. Досліджено також адсорбцію цезію та стронцію на поверхні алюмосилікатів. Установлено місця локалізації радіонуклідів, отримано розподіл зарядів і відстаней між атомами адсорбату та сорбенту.