Изучение особенностей радионуклидного состава грунтовой воды cкважины 4-г локальной зоны объекта «Укрытие» - Хан, В.Е.; Одинцов, А.А.; Калиновский, А.К.; Дубенко, П.Н.; Пазухин, Э.М.; Краснов, В.А. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2006)
Наведено експериментальні результати визначення радіонуклідного та макрокомпонентного складу ґрунтової води у свердловині 4-Г локальної зони об’єкта «Укриття». Доведено, що зміни макрокомпонентного складу та збільшення рН ґрунтової води можуть спричинити збільшення вмісту радіонуклідів ⁹⁰Sr, ²³⁸Pu, ²³⁹⁺²⁴⁰Pu і ²⁴¹Am внаслідок вилуговування із ґрунту і «гарячих» частинок. Ізотопний склад урану в ґрунтовій воді свердловин 4-Г відповідає природному урану.