NO-залежна корекція мітохондріальних дисфункцій за умов іонізуючого опромінення щурів у малих дозах - Кургалюк, Н.М.; Ткаченко, Г.М. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2005)
У дослідах на щурах досліджено ефекти парентерального введення попередника біосинтезу оксиду азоту L-аргініну (600 мг/кг) та інгібітора синтази оксиду азоту L-NNA (35 мг/кг) на величини АДФ- стимульованого дихання мітохондрій печінки за умов використання субстратів окиснення 0,35 мМ сукцинату і 1 мМ α-кетоглутарату. Показано коригуючий вплив L-аргініну, спрямований на підвищення спряженості енергетичних реакцій на тлі зниження інтенсивності вільнорадикальних реакцій.