Застосування байєсівських підходів до поєднання інформації під час оцінки рівня екологічної безпеки АЕС - Носовський, А.В.; Печериця, О.В. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2005)
Представлено результати технічної оцінки матеріалів звітів з аналізу безпеки АЕС України з висвітленням проблематики використання специфічних та узагальнених даних з надійності тепломеханічного обладнання систем АЕС. Наведено стислий огляд теоретичних джерел щодо застосування байєсівських підходів до поєднання специфічних та узагальнених даних і показано перспективність використання зазначених підходів з метою підвищення точності виконання оцінок екологічного ризику від експлуатації АЕС.