Загальносистемні принципи забезпечення надійного та безпечного генерування електроенергії на АЕС України - Федоренко, Г.М.; Виговський, В.І.; Кенсицький, О.Г. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2005)
Проаналізовано основні проблеми експлуатації електротехнічного обладнання енергоблоків АЕС, що пов’язані зі структурою генеруючих потужностей та існуючою схемою ліній електропередач Об’єднаної енергосистеми України. Визначено напрямки забезпечення надійного та безпечного генерування електроенергії на АЕС – оптимізація структури потужностей та впровадження принципово нового електротехнічного обладнання.